Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πάντζας: «Αυτοί οι ρόλοι δεν ήταν για την Αλίκη, δεν ήταν στο τζένερο της»

"Δουλέψαμε τρία χρόνια μαζί αλλά δεν είχαμε έρθει τόσο κοντά ψυχικά όσο με την Τζένη" παραδέχθηκε ο Γιώργος Πάντζας.

O Γιώργος Πάντζας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά. 

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αείμνηστες συναδέλφους του,

Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη καθώς και τη στροφή που προσπάθησε να κάνει η δεύτερη κάποια στιγμή στην καριέρα της.

Τζένη – Αλίκη: Με ποια ήρθατε πιο κοντά από τις δύο;

Με την Καρέζη. Παρόλο που δουλέψαμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ανεβάσαμε μία μεγάλη επιτυχία το «Μαίρη Μαίρη» και όλο το θέατρο ήταν γεμάτο. Ήταν ένας θίασος 5 ανθρώπων. Κάναμε παρέα, παίζαμε χαρτάκι, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Όπως και η Αλίκη. Δουλέψαμε τρία χρόνια μαζί αλλά δεν είχαμε έρθει τόσο κοντά ψυχικά όσο με την Τζένη.

Η Αλίκη θέλησε να κάνει μία στροφή στο θέατρο στην προσπάθεια της να απεγκλωβιστεί από τον ρόλο της γατούλας. Τα κατάφερε; Την είδαμε ακόμη και στην Επίδαυρο ως «Αντιγόνη».

Αυτοί οι ρόλοι δεν ήταν για την Αλίκη. Δεν ήταν στο τζένερο της. Ξέρεις τι είναι το τζένερο; Είναι η ειδικότητα του ηθοποιού πως λένε πως ο γιατρός είναι χειρούργος, ωριλά, παθολόγος, ακτινολόγος κλπ. Αυτή είναι μία ειδικότητα. Η Αλίκη έπαιξε τους ρόλους που της ερχόταν γάντι και οποιαδήποτε προσπάθησε να παίξει αυτούς τους ρόλους που έπαιξε εκείνη, δεν τα κατάφερε. Όχι την «Αντιγόνη» αλλά στα υπόλοιπα που έπαιξε ήταν καταπληκτική. Σε αυτά που έκανε η Αλίκη ήταν πρώτη και η καλύτερη. Είχε το δικαίωμα να δοκιμάσει και στην Επίδαυρο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου