Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος ζήτησε από έγκυο να προχωρήσει σε έκτρωση»

Ακόμη μία σοκαριστική καταγγελία για την ΜΚΟ βλέπει το φως της δημοσιότητας

Οι σοκαριστικές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου διαδέχονται η μία την άλλη. Το πρωί της Τρίτης η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αποκάλυψε ακόμη μία περίπτωση κακοποίησης, όταν ο 20χρονος Κωνσταντίνος, πρώην φιλοξενούμενος της δομής στον Κολωνό, μίλησε για όσα βίωσε εκεί από την ηλικία των 11 έως 15 ετών.

«Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ».

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “Δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

Για την καταναγκαστική εργασία τους στη δομή οι τρόφιμοι πληρώνονταν 10 λεπτά την ώρα. Ο 20χρονος πρώην φιλοξενούμενος αναφέρθηκε παράλληλα και στις άθλιες συνθήκες απομόνωσης που βίωσε μία έγκυος για 4-5 μήνες, ενώ κατήγγειλε πως ο πάτερ Αντώνιος είχε ζητήσει από την ίδια να προχωρήσει σε άμβλωση.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Δειτε το βιντεο εδω

Μετά από όλα αυτά, ο Κωνσταντίνος πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη δομή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου