Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Πότε καίτε περισσότερες θερμίδες: Όταν γυμνάζεστε στο κρύο ή τη ζέστη;

Τι πρέπει να προσέξετε σε κάθε περίπτωση

Ενώ υπάρχουν πολλές απόψεις και τρόποι για το ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να χάσετε βάρος, το συμπέρασμα στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ένα: κάψτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Σε ποιες συνθήκες, όμως, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες; Όταν γυμνάζεστε στη ζέστη ή το κρύο;

Τι συμβαίνει όταν γυμνάζεστε στο κρύο


Οι υποστηρικτές της ιδέας ότι το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες όταν κάνει κρύο, επισημαίνουν μια διαδικασία γνωστή ως θερμογένεση, εξηγεί το Barpath Fitness.

Η θερμογένεση συμβαίνει όταν το σώμα σας πρέπει να κάψει θερμίδες προκειμένου να παραμείνει ζεστό και να διατηρήσει την κεντρική του θερμοκρασία. Επιπλέον, μια μελέτη του 2014 από το Garvan Institute of Medical δείχνει ότι η άσκηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και το ρίγος, έχει την ικανότητα να μετατρέπει το λευκό λίπος, το οποίο αποθηκεύει ενέργεια, σε καφέ λίπος που καίει θερμίδες. 

Τι κάνει η γυμναστική στη ζέστη


Η γυμναστική στη ζέστη αναγκάζει το σώμα σας να δουλέψει υπερωριακά για να διατηρήσει το σώμα σας δροσερό, γεγονός που σας βοηθά, επίσης, να κάψετε περισσότερες θερμίδες, σημειώνει το Healthline. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του βάρους που θα χάσετε υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι πιθανότατα βάρος νερού. Επιπλέον, μια μελέτη του 2016 που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine έδειξε ότι το σώμα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε θερμότερα κλίματα, κάνοντας τον αντίκτυπο της γυμναστικής στη ζέστη να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ενώ υπάρχουν πιθανά οφέλη από τη γυμναστική τόσο στη ζέστη όσο και στο κρύο, είναι προτιμότερο να γυμνάζεστε σε θερμοκρασίες, που κυμαίνονται από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου, τονίζει το Livestrong.

Αν επιλέξετε να γυμναστείτε στη ζέστη ή στο κρύο, όμως, πρέπει να λάβετε και τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ενώ βρίσκεστε στο κρύο, ελέγξτε τις συνθήκες, φορέστε στρώματα και προσέξτε για σημάδια υποθερμίας. Αν κάνει ζέστη, μείνετε ενυδατωμένοι, φορέστε αντηλιακό και προσέξτε τι ώρα βγαίνετε.

Μην ξεχνάτε ότι όσο σημαντικό είναι να παραμείνετε υγιείς, άλλο τόσο σημαντικό είναι να παραμείνετε ασφαλείς. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου