Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Κικίλιας για Τέμπη: Τα παιδιά στα βαγόνια που έσωσαν συνανθρώπους τους είναι η ελπίδα για το μέλλον της χώρας

«Η ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης θα είναι "κούφια λόγια" αν δεν ακολουθήσουν πράξεις»

Στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη εστίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το βράδυ της Πέμπτης (9/3) ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. 

«Τα παιδιά στα βαγόνια που έσωσαν συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα για το μέλλον της χώρας» είπε.

«Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών. Ως άνθρωπος, ως πατέρας, συμπάσχω, όπως συμπάσχει και όλη χώρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βιώσει το πένθος, τον πόνο και το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία θα είναι “κούφια λόγια” αν δεν ακολουθήσουν πράξεις, έτσι ώστε να διορθωθούν οι παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων με ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κριθούν» συμπλήρωσε.

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους. Ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονική πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση. Αντιθέτως, στα πρώτα κύματα της πανδημίας- το βίωσα τότε ως υπουργός Υγείας- το ίδιο δημόσιο, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, πάλευαν μέσα στα νοσοκομεία να μη φεύγει κανένας από τη βάρδιά του, φρόντιζαν τους συνανθρώπους μας, έσωζαν ανθρώπινες ζωές και ο πολιτικός διάλογος και η συναίνεση ήταν σε καλύτερο επίπεδο» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οφείλω να το πω, γιατί τα παιδιά αυτά τα οποία μπήκαν μέσα στα βαγόνια και έσωσαν τους συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα και η αρετή πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού κράτους».

Σε ερώτηση αν το δυστύχημα θα πλήξει φέτος τον τουρισμό, απάντησε ότι η προβολή του θέματος από τα διεθνή δίκτυα δεν βοηθά, ωστόσο έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά και η Διεθνής Έκθεση, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο, έδειξε αύξηση των κρατήσεων κατά 10% συγκριτικά με το 2022.

Τέλος, αναφορικά με δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο ψυχισμός, ο νους και η καρδιά της ελληνικής κοινωνίας είναι στις 57 οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και όχι στις συζητήσεις για εκλογές.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου