Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Ανείπωτη τραγωδία, εγγυώμαι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας»

"Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες κι από 'κει και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σωρούς", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία που τον περίμεναν στο σημείο, εγγυώμενος ότι η πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να διαλευκανθούν τα αίτια της καταστροφής και να αποδοθούν οι ευθύνες στους αρμόδιους.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα στους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες κι από ‘κει και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σωρούς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από ‘κει και πέρα ένα μόνο μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός και αποχώρησε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Δειτε το βιντεο εδω

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, αναβάλλοντας όλους τους δημόσιους εορτασμούς και τις συνεδριάσεις της Βουλής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου