Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Μπεκατώρου για Γεωργούλη: «Δεν μπορούμε να επιλέγουμε για τα κόμματα ανθρώπους που έχουν παραπάνω δημοσιότητα»

Όσα είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώορου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. 

Η Ολυμπιονίκης στο παρελθόν υπήρξε θύμα κακοποίησης κι είχε μιλήσει ανοιχτά για την δική της περίπτωση.

«Είναι τραγικό όταν προχωράνε σε τέτοιες αποκαλύψεις και ουσιαστικά όλο το απόρρητο καταρρίπτεται, ωστόσο αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα θύματα φοβούνται, φοβούνται λοιπόν γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα όταν ο κύριος Κακλαμανάκης μίλησε στη Βουλή μετά από προτροπή του Υφυπουργού Αθλητισμού για την διαφθορά στον αθλητισμό, το πλήρωσε με δύο αγωγές», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

«Προσφάτως ενώ είχαμε την δεκαπεντάχρονη Αθανασία Μεσίρη στον τελικό του άλματος όπου βγήκε στην έβδομη θέση, η κυρία Μιλλούση αναδείχτηκε ως πρότυπο αθλήτριας ενώ εμφανίστηκε στους αγώνες με προπονητή που είχε καταγγελθεί ως κακοποιητής. Θέλω να καταλάβετε λοιπόν ότι παρότι εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων, επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις αλλά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι».

«Πλήρωσα το κόστος του ότι βγήκα να μιλήσω και εννοείται βιάστηκαν να πουν ότι η σκοπιμότητα μου ήτανε για να εμπλακώ στην διοίκηση της ομοσπονδίας. Αυτό όμως δεν έγινε. Πάντα όταν βγαίνει ένα θύμα να μιλήσει, αντί να ακούσουμε τι έχει να πει προσπαθούμε να βρούμε πως θα ακυρώσουμε όσα θα πει, για τα οποία έχει δυσκολευτεί τόσο πολύ. Τα κόμματα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινηματικές πρωτοβουλίες και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στις γυναίκες, στην βία, στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και πολλά αλλά. Δεν μπορούμε απλά να επιλέγουμε ανθρώπους για τα κόμματα που μας εκπροσωπούν οι οποίοι έχουν απλώς μία παραπάνω δημοσιότητα

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου