Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Νίκος Ρογκάκος: «Με στιγματίζουν τρία πράγματα. Η κακοποίηση και οι δολοφονίες παιδιών, οι βιασμοί»

Από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου παίρνουν τη σκυτάλη από τη Στεφανία Μουρελάτου και τον Γιώργο Κούρο για την πρωινή μας ενημέρωση από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» στις 07.00 οι Νίκος Ρογκάκος και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Ο Νίκος Ρογκάκος μίλησε στο Mytv, για την είδηση που τον έχει στιγματίσει αλλά και για το αν τελικά υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία.

Στα τόσα χρόνια πορείας, υπάρχει κάποια είδηση που να σας έχει στιγματίσει;

«Με στιγματίζουν τρία πράγματα. Η κακοποίηση και οι δολοφονίες παιδιών, οι βιασμοί κάθε είδους και όταν οι μεγάλοι άνθρωποι, που δεν μπορούν να αντιδράσουν, βιώνουν φτώχεια και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!»

Τι χρειάζεται ένας δημοσιογράφος να έχει στην ατζέντα του προκειμένου ένα ρεπορτάζ του να είναι ολοκληρωμένο; 

«Καλές και σοβαρές πηγές, κριτήριο, γνώσεις και την επιμονή να διασταυρώνει αυτό που του λένε, όσες φορές χρειαστεί, έως ότου δεν έχει καμία αμφιβολία για την ορθότητα του ρεπορτάζ του»

Υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία; 

«Βεβαίως και υπάρχει. Και ακούω πολλές φορές πως οι δημοσιογράφοι είναι όργανα της εξουσίας, του εργοδότη τους ή τα «παίρνουν». Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι έτσι. Λάθη γίνονται, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι συνάδελφοι ίσως έχουν δική τους ατζέντα και κάνουν κάποιες χάρες στην εξουσία. Όμως οι δημοσιογράφοι στην πλειονότητα τους προσπαθούν, υπό αντίξοες συνθήκες, να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους.

Εγώ δεν έχω δεχθεί ποτέ, μα ποτέ, από τον εργοδότη μου παρέμβαση για το πώς θα κάνω τη δουλειά μου, και εδώ οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια Κυριακού, που τόσα χρόνια με εμπιστεύεται και μου δίνει χώρο να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ», λέει ο ίδιος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου