Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Ρίκα Βαγιάννη

Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην Ρίκα Βαγιάννη, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 56 χρονών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. 

Η Ρίκα ήταν παντρεμένη με τον ψυχίατρο Νίκο Στεφανή με τον οποίο έχει ένα γιο τον Οδυσσέα.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρίκα Ζούλα. Κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου, γεννήθηκε το 1962 στο Παγκράτι. Το Βαγιάνη ήταν ένας συνδυασμός των αρχικών του ονόματος της μητέρας της και του δεύτερου συζύγου της, του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη, που την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Η Ρίκα Βαγιάνη αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982, ενώ είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα, είχε ήδη αρχίσει να δημοσιογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt». Αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου