Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ελένη Ράντου: Δεν πάει ο νους σας τι της ζήτησε ο Woody Allen

Η Ελένη Ράντου μεταφέρει στο σανίδι το έργο «Η θλιμμένη Τζάσμιν» του Woody Allen. 

Η ηθοποιός αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του προκειμένου να πάρει την έγκρισή του και τι ήταν αυτό που της είπε και την άφησε άφωνη.

Πώς έγινε η επαφή με τον Woody Allen;

«Αρχικά μέσω του ατζέντη του, ο οποίος με πληροφόρησε ότι ο κύριος Allen επιθυμεί να επιλαμβάνεται ο ίδιος των επαγγελματικών του θεμάτων. Το συγκεκριμένο έργο μύριζε θέατρο, μου είχε γίνει εμμονή. Το δούλευα στο μυαλό μου για δυο-τρία χρόνια»

Πόσα e-mails ανταλλάξατε;

«Οι συζητήσεις κράτησαν περίπου έναν μήνα. Μου ζήτησε αρχικά να διαβάσει τη διασκευή, η οποία μεταφράστηκε-ξανά από εκείνον στα αγγλικά, αφού πρώτα την έκανα στα ελληνικά. Έλαβα ύστερα ένα e-mail με το οποίο μου ζητούσε το δελτίο Τύπου της παράστασης να γράφει: «Πρόκειται για ένα καινούργιο έργο της Ελένης Ρ;aντου, βασισμένο στο σενάριο του Woody Allen». Και συνέχιζε: «Θα σας παρακαλούσα το μέγεθος του δικού σας ονόματος να είναι μεγαλύτερο από το δικό μου».  Έμεινα άναυδη. Φυσικά δεν πρόκειται να το τηρήσω. Ντρέπομαι και που σ' το λέω»

Σοβαρά τώρα; Δεν το ακούς αυτό κάθε μέρα, ειδικά από καλλιτέχνες του δικού του μεγέθους.

«Ακριβώς. Πολύ πιο εύκολα επικοινώνησα και συνεννοήθηκα με τον Woody Allen απ' ό,τι με άλλους ηθοποιούς που τους λες «θες να παίξεις έναν ρόλο;» και μετά εξαφανίζονται, δεν τους βρίσκεις στο τηλέφωνο ή έχουν απίστευτες απαιτήσεις»

Σας έχουν τύχει όλα αυτά;

«Τα τελευταία χρόνια που έχει αποδομηθεί όλο το υπαρξιακό μας σύστημα, μπορείς να ακούσεις και από ηθοποιό ότι «ξέρεις, φέτος θα κάτσω να παίξω κιθάρα με κάτι φίλους μου». Για το τωρινό έργο πήρα απάντηση από συνάδελφο ηθοποιό: «Είμαι κλεισμένος για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα είμαι ελεύθερος από τον Απρίλιο του 2020». Μπορώ, βεβαία, να σου πω ότι φέτος, χρησιμοποιώντας το όνομα του Woody Allen, βρήκα γρήγορα τους ηθοποιούς που ήθελα. Με τον Woody Allen βρήκα την υγειά μου»

Στην πρεμιέρα του έργου θα τον καλέσετε;

 «Νομίζω αυτό θα είναι το επόμενο e-mail.  Προηγουμένως δεν είχα τολμήσει να το σκεφτώ. Ο Woody Allen είναι θρησκεία για μένα, είναι δάσκαλος και με τις ταινίες του διαμόρφωσε το χιούμορ μου. Αυτός και οι Monty Python» αποκάλυψε στο Down Town.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου