Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Πηνελόπη Πλάκα: «Η κωμωδία με δυσκολεύει πιο πολύ από το δράμα»

Η Πηνελόπη Πλάκα επέστρεψε στην τηλεόραση με τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα». 


Έπειτα από μια μικρή απουσία επέστρεψες στην τηλεόραση με την κωμική σειρά «Πέτα τη φριτέζα». Πώς αισθάνεσαι;

Είμαι χαρούμενη και περήφανη που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά. Δεν φαντάζεσαι τι ωραία που νιώθω κάθε φορά που πηγαίνω στο γύρισμα. Σε κάθε καινούργια δουλειά μαθαίνεις πράγματα, καθώς η δουλειά του ηθοποιού δεν σταματά ποτέ. Άσε που έχω ταιριάξει με τους ανθρώπους με-τους οποίους συνεργάζομαι.

Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη πρόταση;

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το κείμενο του Γιώργου Κρητικού και του Μάκη Πιτταρά, μου άρεσε πάρα πολύ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο ρόλος της Φωτεινής. Μετά έμαθα ότι τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Ανδρέας Μορφονιός, τον οποίο θαύμαζα και εκτιμούσα, και στη συνέχεια έμαθα για το υπόλοιπο καστ, που απλά δεν είχα λόγια.

Οπότε τα «όχι» που είπες σε προτάσεις που δέχτηκες μετά το τέλος των «Συμμαθητών», καλώς τα είπες;

Ναι! Μετά το τέλος των «Συμμαθητών», που τους αγαπούσα πάρα πολύ, και την αποχή που ακολούθησε, γύρισα με μια ωραία σειρά, το «Πέτα τη φριτέζα», που την αγαπάω επίσης πάρα πολύ! Ο Γιάννης Μπέζος σας έχει δώσει κάποια συμβουλή; Είναι ένας δοτικός άνθρωπος και κάθε μέρα στα γυρίσματα προσπαθεί να μας συμβουλεύει, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην εκάστοτε σκηνή.

Ενώ έκανες το τηλεοπτικό ντεμπούτο σου μέσα από δραματική σειρά (σ.σ.: «Είναι στιγμές»), φαίνεται να σε έχει κερδίσει η κωμωδία. Τελικά, είναι εύκολη υπόθεση;

Η κωμωδία απαιτεί ρυθμό, που πρέπει να τον έχεις, και οξυδέρκεια, προσωπικά, η κωμωδία με δυσκολεύει πιο πολύ. Ίσως γιατί έτσι είναι το σκαρί μου, που μπορώ πιο εύκολα να συγκινηθώ, να δείξω τα συναισθήματά μου γιατί είναι πιο εύκολο να συγκινηθεί κάποιος παρά να γελάσει.

Πηγή:mytv