Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννης Χατζηγεωργίου: «Όταν κάποιος μου λέει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, γελάω…»

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου μιλά για την συμμετοχή του σε τούρκικη σειρά Iki Yaka Bir Ismail, πριν το Ταμάμ, τον τρόπο που πήρε τον ρόλο και τις αντιδράσεις του τουρκικού επιτελείου του σήριαλ.

Επιπλέον, αναφέρεται στις διαφορετικές δουλειές που έχει κάνει, αλλά και στο πώς αντιδρά όταν κάποιος του ανακοινώνει ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με την υποκριτική.

O 28χρονος ηθοποιός αναφέρει:

«Το casting ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τελικά τους έπεισα να πάρουν εμένα. Ήμουν το outsider. Η Harika Uygur, που είναι casting director έχει ένα φοβερό τρόπο να ψυχολογεί τους ανθρώπους κάνοντας κάτι που, κατ' εμέ, είναι απάνθρωπο και παράλληλα υπέροχο: Οταν μπαίνει κάποιος στο χώρο για το casting, τον απορρίπτει με την πρώτη ματιά. Έτσι έκανε και μ' εμένα. Την είδα να με σβήνει κανονικά από το χαρτί, γνέφοντας στους άλλους ότι δεν τους κάνω. Μου λέει με βαρι¬εστημένο ύφος "Πες μας το βιογραφικό σου στα αγγλικά". Μόλις τελείωσα λέει "Είσαι βαρετός. Παίξε". Της άρεσε έτσι όπως έπαιξα και συνέχισε: "Ναι, θέλω όμως κάτι στα αγγλικά. Κάνε με να κλάψω". Εκείνη τη στιγμή δεν είχα έτοιμο τίποτα, αλλά θυμόμουν ένα μονόλογο που είχα γράψει για ένα βιβλίο μου, το μετέφρασα μέσα μου και τον έπαιξα. 'Εμειναν με το στόμα ανοιχτό, με χειροκρό-τησαν, ενώ απαγορεύεται στο casting. Με παίρνουν τελικά, φεύγω για Τουρκία και μένω εκεί έξι μήνες».

Μετά το τέλος του σήριαλ βρέθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, παρακολουθώντας σεμινάρια. Η αναζήτηση εργασίας, ωστόσο, στο χώρο της υποκριτικής δεν ήταν εύκολη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει διάφορες δουλειές.

«Ύστερα από όλα αυτά, γυρίζω πίσω και δουλεύω για έξι μήνες σε ένα εργοστάσιο, ενώ αμέσως μετά σε μια γνωστή αλυσίδα fast food. Έχω αλλάξει γύρω στα 24 επαγγέλματα.'Εχω μάθει να επιβιώνω παντού, σαν την κατσαρίδα. Έχω δουλέψει σε τόρνους, έχω μοιράσει φυλλάδια, έχω γίνει μπάρμαν,αλλά και αποθηκάριος. Μπορώ να σου πω ότι η ηθοποιία είναι το πιο δύσκολο επάγγελμα. Συναισθηματικά, σωματικά και οικονομικά πλέον. Όταν κάποιος μου λέει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, γελάω, τον αγκαλιάζω και του λέω "Αν είσαι σίγουρος, κάντο, αλλά την ευχή μου δεν θα την έχεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο". Αν το γουστάρει και το θέλει, ας το κάνει. Σίγουρα δεν θα κολλήσει σ' αυτή τη συνέντευξη. Αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας ηθοποιός, να δουλεύεις γι' αυτό και να ζεις απ' αυτό, θα πρέπει να φτύσεις αίμα, να ζεις στην αβεβαιότητα και, κατά πάσα πιθανότητα, να επιβαρύνεις την υγεία σου και την προσωπική σου ζωή. Είναι κρίμα να παροτρύνεις κόσμο να ζήσει αυτή την τρέλα», λέει στο People

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου