Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Συγκεκριμένα, βρήκε κοντά στα πράγματα της στο καμαρίνι μια οχιά.

Μετά από μεγάλο αγώνα έχασε πριν λίγες μέρες τη μάχη με τη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια, ο διεθνολόγος Δημήτρης Κάζης. O επιστήμονας από τη Θεσσαλονίκη, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας και έψαχνε συμβατό δότη ήπατος προκειμένου να μεταμοσχευθεί αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.

Ο Δημήτρης πέθανε και η κηδεία του έγινε προχθές στη Θεσσαλονίκη. Ο δραστήριος διεθνολόγος με τη βοήθεια των γιατρών του έψαχνε για συμβατό δότη και τον Ιούλιο έγραψε μια επιστολή που συγκλονίζει:

«Παιδιά γειά σας,
δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς.

Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε…
Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διαφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ.
Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια(2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια.

Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.
Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας.
Το email μου είναι…

Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω.

Δημήτρης


Ο Δημήτρης Κάζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν διεθνολόγος και ίδρυσε το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη.Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου