Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Mary Katrantzou: Η διάσημη σχεδιάστρια σε ένα μοναδικό fashion show στον Ναό του Ποσειδώνα για την ΕΛΠΙΔΑ! (φωτο)

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μary Katrantzou ετοιμάζεται να κάνει ένα μοναδικό fashion show στον Ναό του Ποσειδώνα στις 3 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.


Σε συνέντευξη που έδωσε στη Vogue η διάσημη σχεδιάστρια αναφέρει μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι η Μαριάννα πίστευε πως θα ήθελα να κάνω ένα πιο κλειστό show. Όταν εξήγησα σε εκείνη αλλά και στην επιτροπή πως ήθελα να κάνω κάτι αφιερωμένο στην Ελλάδα και πως το όνειρο μου ήταν να γίνει στον Ναό του Ποσειδώνα, όλοι σιώπησαν».

 Και η σιωπή τους ήταν δικαιολογημένη, αν σκεφτεί κανείς τους αυστηρούς κανόνες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), το οποίο απέρριψε την αίτηση του οίκου Gucci το 2017, που ζητούσε να παρουσιάσει την τότε συλλογή του στην Ακρόπολη.


«Είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Κ.Α.Σ. και έτσι η όλη διαδικασία χρειάστηκε έξι μήνες», εξηγεί η Μary Katrantzou. «Τον Ιούλιο καταφέραμε αυτό που τότε θεωρούσα αδύνατο, και πήραμε θετική απάντηση. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που έβαλα τα κλάματα. Βρίσκομαι δέκα χρόνια σε αυτό το χώρο και αυτή ήταν η πρώτη φορά που αντέδρασα έτσι».

Για τη συνεργασία της με την κ. Βαρδινογιάννη η Μary Katrantzou, δήλωσε: «Ήταν μια συγκυρία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να συγκεντρώσουμε έσοδα για καλό σκοπό- κάποιες από τις θέσεις για το θα δοθούν ως δωρεές στην ΕΛΠΙΔΑ-, και η συλλογή απαρτίζεται από looks με διαφορετικές τεχνικές στα υφάσματα, εμπνευσμένες από τις τέχνες, τη λογοτεχνία και την επιστήμη της εποχής που χτίστηκε ο ναός».


H κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη κόρη της Χριστιάνα με δημιουργίες Mary Katrantzou σε πρόσφατη έξοδό τους.

Πηγή: Vogue

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου