Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

5 καλοί λόγοι για να τρως κεράσια αυτήν την εποχή

Ποια τα οφέλη για την υγεία σου;

Τώρα το καλοκαίρι, μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι η κατανάλωση φρούτων. Κεράσια, φράουλες, πεπόνια, καρπούζια κτλ.

Τα τρώμε στην παραλία, τα απογεύματα στο μπαλκόνι ή ακόμη και ως σνακ στο γραφείο περιμένοντας μας την άδεια να φύγουμε για διακοπές.

Εσύ γνωρίζεις γιατί πρέπει να καταναλώνεις κεράσια;

Τα κεράσια δεν είναι μόνο ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα, αλλά κατατάσσονται επίσης ως ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία τρόφιμα συνολικά. Ένα φλιτζάνι, ή περίπου 21 κεράσια, περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες και 15% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C. Εδώ εμείς όμως σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους αυτό το φρούτο είναι ένα θρεπτικό και έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου.

#1. Τα κεράσια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά

Τα κεράσια είναι μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Αυτά τα κυτταρικά προστατευτικά σώματος επιβραδύνουν τη γήρανση και αποτρέπουν τις χρόνιες ασθένειες - συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ, του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

#2. Προστατεύουν από τον διαβήτη

Η αντιφλεγμονώδης δράση των κερασιών βοηθά στο να διατηρηθεί το σώμα σου υγιές. Επιπλέον, τα κεράσια κατατάσσονται χαμηλότερα από πολλά φρούτα στον γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλούν αιχμές και πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα σου. Αυτό τα καθιστά και προστατευτικά από τον διαβήτη και είναι σημαντικά για τη διαχείριση της πάθησης εάν την έχεις ήδη.

#3. Προωθούν τον υγιή ύπνο

Τα ξινά κεράσια ειδικότερα είναι μία από τις λίγες πηγές τροφίμων μελατονίνης, μια ορμόνη που βοηθά στον έλεγχο των κύκλων ύπνου-αφύπνισης. Μια μελέτη σε άνδρες και γυναίκες με αϋπνία διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο, 230 ml χυμού κερασιού το πρωί και 230ml μία έως δύο ώρες πριν από ξαπλώσουν αύξησε τον χρόνο ύπνου κατά μία ώρα και 24 λεπτά.

#4. Μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών είναι ευεργετική για τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Η τακτική ενσωμάτωση κερασιών ή 100% χυμού κερασιού στο γεύμα ή στο καθημερινό σου σνακ μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

#5. Μειώνουν τον πόνο μετά την άσκηση

Με άλλα λόγια, τα κεράσια μπορούν να κάνουν τον πόνο μετά την προπόνηση λιγότερο έντονο. Προστατεύουν επίσης από την κυτταρική φθορά από την άσκηση και βοηθούν στην υποστήριξη της αποκατάστασης των μυών. Για το λόγο αυτό, ο χυμός κεράσι είναι δημοφιλής σε επαγγελματίες και ανταγωνιστικούς αθλητές. Αλλά μπορεί να βοηθήσει γενικά όποιον είναι τακτικά ενεργός στην άθληση.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου