Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ: Ξηλώθηκαν αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Διαρκείς οι εξελίξεις στο Αστυνομικό Σώμα 

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις αποκαλύψεις για πιθανή εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

Όλα ξεκίνησαν από σχετική έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία κάποιοι αστυνομικοί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους του υποκόσμου.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικςή εκπομπής της ΕΡΤ1, πραγματοποιούνται μετακινήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα διαφθοράς.

«Ουσιαστικά είναι τοποθετήσεις... στο ψυγείο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Και δεν εμπλέκονται μόνο αστυνομικοί, αλλά και δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής», αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο κρατικό κανάλι.

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει γνωστό πως «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής – συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου