Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συνομιλία Μιωνή – Παππά ζητούν Γεροβασίλη και Κουβέλης

Κάνουν λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ζήτησαν με αναφορά τους η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα,
να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία κάνοντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Όπως τονίζουν η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή καταγραφή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και επισημαίνουν στην προκειμένη περίπτωση μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχθεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ζήτησαν να κινηθεί  η δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει η χώρα μια χώρα «κασέτας» και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Ο κ.Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκ δολαρίων τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση ενώ η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου