Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Γάμος στις Σέρρες με κρούσματα κορονοϊού και καλεσμένους σε καραντίνα

Οι τρεις από αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στην Αθήνα, μετά την επιστροφή τους

Ακόμη ένας γάμος στη Βόρεια Ελλάδα εξελίχθηκε σε εστία διασποράς του κορονοϊού, καθώς χρειάστηκε όλοι καλεσμένοι να μπουν σε καραντίνα. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (26/07) σε χωριό της Ηράκλειας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον νομίατρο Σερρών, κ. Αναστασιάδη, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός σε εξέταση που του έγινε στο Νοσοκομείο Σερρών, ενώ άλλα τρία άτομα που ήταν παρόντες στον γάμο και εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anexartitos.gr, στην Ηράκλεια οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς ο γάμος είχε πολλούς καλεσμένους και οι όλοι οι καλεσμένοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα που ανιχνεύτηκε στις Σέρρες, αλλά αν προστεθούν και τα τρία που εξετάστηκαν στην Αθήνα, ο αριθμός ανεβαίνει στα έξι αυτή την εβδομάδα και 15ο (ή 18) συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, από την αρχή εκδήλωσης της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης από μαζικά κρούσματα κορονοϊού, έπειτα από γλέντι γάμου που έγινε στην πόλη το περασμένο Σάββατο (25/07).

Συγκεκριμένα ένας από τους καλεσμένους παρουσίασε συμπτώματα την Τρίτη και την Τετάρτη διαγνώστηκε θετικός.

Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από δέκα άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου