Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Σάββας Θεοδωρίδης: Το «αντίο» σε έναν στρατιώτη του Ολυμπιακού

«Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης βύθισε στη θλίψη τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τη Δευτέρα (17/8) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον θάνατο του επίτιμου προέδρου της ομάδας, με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Αναλυτικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, ανάμεσα σε άλλα, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου