Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ξηλώνουν τον διοικητή του Α.Τ. Πόρου έπειτα από τις καταγγελίες για τους ελλιπείς ελέγχους για τα μέτρα

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν σημείωναν τις παραβάσεις

Τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου αποφάσισε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο του OPEN, η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από τις καταγγελίες για ελλιπείς ελέγχους όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, κλιμάκιο της ΕΛΑΣ αναμένεται στον Πόρο για να συνδράμει στους ελέγχους, καθώς έχουν εντοπιστεί 30 κρούσματα.

«Δεν έγραφαν παραβάσεις» υποστηρίζει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, κατηγορεί την αστυνομία για απραξία τις προηγούμενες ημέρες καταγγέλλοντας πως δεν έκανε ελέγχους στο νησί για το αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πόρος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπήρξε ανοχή από την αστυνομία λέγοντας: «Είναι γεγονός. Ο δήμος έκανε με τις δυνατότητές του τους ελέγχους που μπορούσε. Το κάναμε εμείς επειδή δεν το έκανε η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Δημητριάδης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση» σχετικά με τη μη παρέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι πριν από ένα μήνα είχε κάνει γραπτή καταγγελίας προς τους αρμόδιους για την κατάσταση στο νησί, λέγοντας επίσης ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου