Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Απολογούνται οι 51 συλληφθέντες για την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο

Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των συλληφθέντων, για την πορεία που έγινε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13.

Το κατηγορητήριο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά τη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

Όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία συνέβησαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Διαδηλωτές φέρονται να έγραψαν συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου και όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους ελέγξουν προκλήθηκε ένταση και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές.

Ενόψει της διαδικασίας των απολογιών έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους 51 κρατούμενους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου