Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Τατσόπουλος για Big Brother: Παιχνίδι με ηλίθιους παίκτες και τηλεθεατές

Επίθεση μέσω του Facebook στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ

Ο συγγραφέας και πολιτικός, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτήρισε το Big Brother ως ένα παιχνίδι με ηλίθιους παίκτες, αλλά και ηλίθιους τηλεθεατές.

Ο κ. Τατσόπουλος, μετά τον σάλο που ξέσπασε για το ριάλιτι του ΣΚΑΪ για το χυδαίο σχόλιο παίκτη σχετικά με τον βιασμό, έκανε την παρακάτω ανάρτηση το Facebook με τίτλο «Η υποκρισία».
Αναλυτικά όσα έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Το "Big Brother", όποιο κανάλι και αν το προβάλλει -ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤΕΝΝΑ, τουρκικό κανάλι, ολλανδικό, γιαπωνέζικο κ.ο.κ.-, είναι ένα παιχνίδι που θεμελιώνεται σε δύο απαραβίαστες αρχές:

Α) Οι παίκτες είναι ηλίθιοι.

Β) Οι τηλεθεατές είναι ηλίθιοι.

Το "Big Brother", όποιο κανάλι και αν το προβάλλει (το ξαναλέμε για εμπέδωση), αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: να βγάλουν τρελά λεφτά οι παραγωγοί του ποντάροντας στην ώσμωση ηλιθίων παικτών και ηλιθίων τηλεθεατών.

Ως εκ τούτου, η πρόκληση -το σκάνδαλο-, όχι μονάχα δεν αντίκειται στο "Big Brother", αλλά αποτελεί την πεμπτουσία του: οι ηλίθιοι παίκτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους προκειμένου να κινήσουν το ενδιαφέρον (άρα τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, άρα το μεγαλύτερο κομμάτι στη διαφημιστική πίτα) των ηλίθιων τηλεθεατών.

Με έναν απαράβατο περιορισμό: εάν ένας ηλίθιος παίκτης -όπως ο κρετίνος με τα περί βιασμού- υπερβεί τα εσκαμμένα στην προκλητικότητα, τότε η επιστροφή στην κανονικότητα του παιχνιδιού (άρα η μεγαλύτερη τηλεθέαση, άρα το μεγαλύτερο κομμάτι στη διαφημιστική πίτα, να μην τα ξαναλέμε) επιτυγχάνεται με τον κολασμό και την αποβολή του ηλίθιου παίκτη.

Έτσι οι ηλίθιοι τηλεθεατές εξακολουθούν να διατηρούν την αυταπάτη ότι αυτοί καθορίζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού και τα τρελά λεφτά εξακολουθούν να τρέχουν από τα μπατζάκια των παραγωγών. Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου