Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τσίπρας: Τα μέτρα που προτείνουμε για την ανάκαμψη της χώρας είναι απολύτως κοστολογημένα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει στα ταμεία 37 δισεκατομμύρια ευρώ που τους αφήσαμε εμείς»

«Τα μέτρα που προτείνουμε είναι απολύτως κοστολογημένα και τα είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Παρουσιάσαμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και αύριο το πρωί» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα, έχοντας διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχει η σημερινή κυβέρνηση.

Βρήκαμε τη χώρα με άδεια ταμεία, είχαμε την υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς πρόσβαση στην αρχή στις αγορές και χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πιάσαμε τους στόχους και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και στους εταίρους... Σήμερα όμως η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κάποιους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η περίφημη ρήτρα διαφυγής.

Η κυβέρνηση έχει 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία που εμείς αφήσαμε και έχει πρόσβαση στον δανεισμό. Δεν δικαιολογείται. Δεν προτείναμε πράγματα που βρίσκονται έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είμαι απόλυτα κοστολογημένα. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Η κυβέρνηση οφείλει να τα υλοποιήσει και αν δεν τα υλοποιήσει θα το κάνει επειδή δεν θέλει και όχι επειδή δεν μπορεί».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου