Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια στον Μιχαλολιάκο και σε 5 ηγετικά στελέχη – 10 χρόνια στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο

Ισόβια στον Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Όλες οι ποινές 

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους:

  • Γιώργο Γερμενή
  • Ηλία Κασιδιάρη
  • Γιάννη Λαγό
  • Χρήστο Παπά
  • Ηλία Παναγιώταρο

Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα. 

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 10 χρόνια για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, 4 χρόνια για παράνομη οπλοφορία και ακόμη 4 χρόνια για την οπλοχρησία.

Το δικαστήριο επέβαλε στους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση:

Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο κάθειρξη 7 ετών,Οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχαήλ Αρβανίτς που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε 5 έτη κάθειρξη. 

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής αταδικάστηκε σε 8 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

Στους πρώην βουλευτές που είχαν παράνομη οπλοκατοχή επιβλήθηκαν επιπλέον ποινές από 6 μήνες έως 1 έτος.

Η πολυήμερη διαδικασία μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία καθώς αμέσως μετά θα γίνει η συγχώνευση των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια θα κριθεί αν θα οδηγηθούν ή όχι στην φυλακή. Είναι η στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν «μάχη» διεκδικώντας για τους εντολείς τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου