Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Iσόβια στον Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα και 10 χρόνια για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση


Η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επιπλέον 10 χρόνια για την ένταξή του στην εγκληματική οργάνωση.

Η πολυήμερη διαδικασία μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία καθώς αμέσως μετά θα γίνει η συγχώνευση των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια θα κριθεί αν θα οδηγηθούν ή όχι στην φυλακή.

Είναι η στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν «μάχη» διεκδικώντας για τους εντολείς τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

Οι χθεσινές εισηγήσεις της εισαγγελέως

Για τους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παπά , Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου είχε εισηγηθεί την καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, ενώ η ανώτατη ποινή που προβλέπεται είναι τα 15 χρόνια.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών, ενώ για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) 5 έτη φυλάκιση. Η ποινή των 7 ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επιπλέον 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη εισηγήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και ακόμη 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Για εκείνους που έλαβαν ελαφρυντικό η  εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7 έως 10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζήτησε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιπλέον 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης, για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να ζητήσει ποινή φυλάκισης 6 μηνών, για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6 έως 18 μήνες, κατά περίπτωση, και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για συγκεκριμένο αδίκημα είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου