Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Επίθεση σε συναγωγή και πυροβολισμoί στο κέντρο της Βιέννης – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

Η Αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχη

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Αυστρίας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung έχει πραγματοποιηθεί επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης. Μάλιστα, γίνεται λόγος για αρκετούς τραυματίες.

Επίσης, το ίδιο Μέσο αναφέρεται σε πυροβολισμούς, με την Αστυνομία να επιβεβαιώνει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της αυστριακής πρωτεύουσας, ενώ και άλλα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η Kronen Zeitung, ένας φρουρός αστυνομικός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Πρόσθεσε ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Σε ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το σημείο, ακούγονται οι ήχοι από όπλα, ενώ εμφανίζονται δύο άνθρωποι να τρέχουν για να καλυφθούν από τα πυρά.

Η Αυστριακή Αστυνομία, με μήνυμά της στο Twitter, κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Αργότερα, περίπου μια ώρα μετά τις πρώτες αναφορές για την επίθεση, η Kronen Zeitung ανέφερε ότι οι νεκροί είναι «αρκετοί» (χωρίς να γίνεται αναφορά σε αριθμό), όπως και οι τραυματίες, ενώ η εφημερίδα, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, σημείωνε πως ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου