Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Μητσοτάκης: Οι θάλασσές μας διπλασιάζονται – Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης και στην Κρήτη κι αλλού

«Η Ελλάδα μεγαλώνει» 

«ΗΕλλάδα μεγαλώνει» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας έχει δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην Κρήτη και αλλού όταν το επιλέξει και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για πρώτη φορά από το 1947 η εθνική επικράτεια επεκτείνεται κατά 10%. Με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και με θεμελιωμένες διαδικασίες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Επεκτείνουμε την κυριαρχία στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Το είχα ήδη αναγγείλει τον Αύγουστο.

Ακόμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Τέσσερις μήνες μετά οι θάλασσές μας διπλασιάζονται. Δικαίωμα που η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει σε όλη την επικράτεια. Προφανώς και στην Κρήτη. Με τρόπο και χρόνο που εμείς θα το επιλέξουμε. Βάσει του Δικαίου της Θάλασσας. Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της ενεργητικής διπλωματίας που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και φοβικά σύνδρομα».


«Με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση. Για να φτάσουμε στον διπλασιασμό των χωρικών μας υδάτων κλείσαμε ζητήματα που χρόνιζαν επί δεκαετίες και ανοίξαμε με τόλμη ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου