Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τι κάνει ένα μωρό μέσα στην κοιλιά της μαμάς του

Μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα το μωράκι αναπτύσσεται μέσα στην κοιλιά της μαμάς του ενώ όσο περνάει ο καιρός η μητέρα έχει διάφορα συμπτώματα και νιώθει το σώμα της να αλλάζει.

Ποιες είναι όμως οι βασικές συνήθειες που έχει ένα μωρό στην κοιλιά της μαμάς του καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τι μπορεί να κάνει;

Δείτε μερικές από αυτές…

1. Πιπιλάει το δάχτυλό του

Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα της κύησης, το έμβρυο ζυγίζει περίπου μισό κιλό και αποτελεί μια μικρογραφία του μελλοντικού του εαυτού. Τότε αρχίζει να πιπιλάει το δάχτυλό του, συνήθεια που θα κρατήσει και μετά τη γέννηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περισσότερα έμβρυα προτιμούν να πιπιλούν τον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

2. Ακούει ήχους

Το έμβρυο ακούει αρχικά τους ήχους το σώματος της μαμάς του, από το στομάχι της που γουργουρίζει ή χωνεύει, μέχρι τους χτύπους της καρδιάς και τον ξαφνικό λόξιγκα. Ήδη από τον πέμπτο μήνα ακούει όλους τους εξωτερικούς ήχους έχοντας ως αγαπημένο αυτό της μαμάς του.

3. Βλέπει… φως

Η όραση είναι η τελευταία από τις πέντε αισθήσεις που αναπτύσσει το έμβρυο. Από τον έβδομο όμως μήνα και μετά το μωράκι μπορεί να απολαύσει το φως του ήλιου μέσα από την κοιλιά.

4. Τρώει… έχοντας προτιμήσεις

Διάφορες τροφές όπως το σκόρδο, ο άνηθος, το τζίντζερ και οι έντονα γλυκές γεύσεις μπορούν να αλλάξουν την γεύση του αμνιακού υγρού. Ήδη από την 15η εβδομάδα έχει προτιμήσεις στο αμνιακό υγρό καταπίνοντας περισσότερο γλυκό και λιγότερο πικρό.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου