Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

Εμβόλιο AstraZeneca: Αμερικανικό ινστιτούτο αμφισβητεί τα τελευταία στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του

Δεν αποκλείει να συμπεριλήφθηκαν αποτελέσματα δοκιμών που δεν είναι επικαιροποιημένα και ζητεί επανεξέταση

Ηφαρμακοβιομηχανία AstraZeneca Plc μπορεί να έδωσε ημιτελή εικόνα των στοιχείων της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του κορονοϊού από μεγάλης κλίμακας αμερικανική έρευνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η AstraZeneca είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα πως το εμβόλιο που ανέπτυξε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού ήταν 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής νόσησης, όπως προέκυψε από μεγάλη δοκιμή στη Χιλή, το Περού και τις ΗΠΑ.

«Το ανεξάρτητο Data Safety Monitoring Board (DSMB) εξέφρασε ανησυχίες πως η εταιρεία μπορεί να συμπεριέλαβε μη επικαιροποιημένες πληροφορίες από τη δοκιμή, που μπορεί να έδωσαν ημιτελή εικόνα των στοιχείων ως προς την αποτελεσματικότητα» ανέφερε το Ινστιτούτο.

«Καλούμε την εταιρεία να εργαστεί με την ανεξάρτητη αρχή για να επανεξετάσει τα στοιχεία αποτελεσματικότητας και να διασφαλίσει πως τα πιο ακριβή και επικαιροποιημένα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου