Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Τελωνείο Ευζώνων: Ουρές χιλιομέτρων από τα φορτηγά – Δεν γίνονται τεστ τη μισή μέρα

Οι οδηγοί μένουν ακινητοποιημένοι για 10-15 ώρες

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο τελωνείο Ευζώνων, με τα φορτηγά να σχηματίζουν μεγάλες ουρές που φτάνουν έως και τα 10 χιλιόμετρα. 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των φορτηγών δημόσιας χρήσης Γ. Πασπάτη, οφείλεται στο γεγονός ότι για μισή μέρα δεν γίνονται τεστ για τον κορονοϊό.

«Έχουμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, οι ουρές έχουν φτάσει τα 10-12 χλμ. Από τις 19:00 μέχρι τις 7:00 δεν υπάρχει μηχανισμός που να κάνει τεστ ώστε να εισέρχονται οι συνάδελφοι στη χώρα μας. Δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία. Δεν μπορεί να έρχεσαι από 3.000 και 4.000 χλμ μακριά και να παραμένεις 10, 12, 15 ώρες για να περάσεις τον έλεγχο και να προχωρήσεις» είπε ο κ. Πασπάτης στο OPEN.

«Είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Τα φορτηγά είναι από την πλευρά των Σκοπίων, έρχονται από όλη την Ευρώπη. Πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο κομβικό σημείο να μην υπάρχει οργάνωση. Σε αυτό το κενό (σ.σ που δεν γίνονται τα τεστ) προστίθενται στην ουρά εκατοντάδες φορτηγά» πρόσθεσε.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου

Δειτε το Βιντεο ΕΔΩ

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου