Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Χωρίς τέλος τα κορονοπάρτι: DJ και ποτά στο χέρι – Γιατί δεν παρενέβη η Αστυνομία

Πάνω από 1.000 άτομα, κάποιοι χωρίς μάσκες

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο κορονοπάρτι το Σαββατοκύριακο, με εικόνες συνωστισμού όπου νέοι διασκέδαζαν με ένα ποτό στο χέρι και τη μουσική στη διαπασών, σε μια χώρα που μετρά 9.462 νεκρούς από την πανδημία.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη γέμισε με κόσμο, σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, με DJ και ποτά και τους παρευρισκόμενους να φτάνουν ακόμα και τα 1.000 άτομα.

Αρκετοί από αυτούς που διασκέδαζαν δεν φορούσαν μάσκες, ενώ σταθμευμένα αυτοκίνητα στους δρόμους τριγύρω προκαλούσαν προβλήματα. Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο Βόλο, αλλά και στη Ρόδο.

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

«Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η Αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου