Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Εστίαση: SMS 6 για φαγητό και καφέ από τη Δευτέρα αλλά στο… αθόρυβο

Άνοιξαν από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ελεύθερες είναι από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας με το σύστημα των SMS να διατηρείται έως και τις 15 Μαΐου.

Από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, η μετάβαση για κατάστημα εστίασης θα γίνεται με τη χρήση του κωδικού 6.

Αυτές είναι νέες αλλαγές στα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης και συμπληρώνουν τον «οδικό χάρτη» της μετά το Πάσχα εποχής.

Με κωδικό 6 και στην εστίαση αλλά χωρίς μουσική

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6. Επισημαίνεται ότι, για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ επιτρέπεται η χρήση υπαίθριων χωρών μόνο για καθήμενους. Απαγορεύεται ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική, διότι αναγκάζονται οι πελάτες να μιλούν δυνατότερα και συνεπώς απελευθερώνονται περισσότερα σταγονίδια από τα οποία μεταδίδεται ο κορονοϊός. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ., καθώς όλοι θα πρέπει να έχουμε επιστρέψει στα σπίτια μας το αργότερο στις 11, οπότε και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου