Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Πώς μπορούν να κλείσουν οι γονείς το ραντεβού των παιδιών τους – Τα στοιχεία που χρειάζονται

Την Πέμπτη 15/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους - Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους ανήλικους οι οποίοι είναι γεννημένοι έως τις 31-12-2005.

Οι εμβολιασμοί των 15-17 ετών θα γίνουν με το εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι γονείς μπορούν να κλείσουν το ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet και ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων τους.

«Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ραντεβού θα μπορεί να κλείνεται και στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία «προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού».

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό στα σχολεία, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πλάνο να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί σε σχολεία.

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού

Αλλαγές στην ποινή που ίσχυε για όσους άλλαζαν περισσότερες από δύο φορές το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 12/7, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ο κ. Θεμιστοκλέους από σήμερα, Τρίτη, «καταργείται η ποινή των έξι ημερών μπλοκαρίσματος που είχαμε, σε περίπτωση που κάποιος άλλαζε περισσότερες από δυο φορές το ραντεβού».

«Άρα από αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) δεν υπάρχει καμία ποινή μπλοκαρίσματος» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου