Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Οι Τούρκοι επιχειρούν να κλέψουν τα μυστικά των ελληνικών μαχητικών Rafale

Τέλη του μήνα έρχεται το πρώτο από τα συνολικά 18 υπερόπλα στη χώρα μας, αλλάζοντας τις ισορροπίες στον ουρανό του Αιγαίου

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υπεροπλία που αποκτά η χώρα μας στον ουρανό του Αιγαίου με την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale αναζητά απεγνωσμένα η Τουρκία καθώς γνωρίζει καλά ότι με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας ανατρέπονται οι ισορροπίες.

 Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν να μετέχουν σε τουρκική άσκηση και μαχητικά Rafale από το Κατάρ. Πρόκειται για τη στρατιωτική άσκηση «Αετός της Ανατολής» που διεξήχθη από 21 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου, στην τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου.

Στόχος της Άγκυρας ήταν, με τη συνδρομή των Καταριανών, να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά του υπερσύγχρονου αεροσκάφους προκειμένου να γνωρίζουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το προσεχές διάστημα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η γειτονική χώρα συμφώνησε με το Κατάρ προκειμένου να παρέχει ακόμη και μεταστάθμευση των καταριανών Rafale επί τουρκικού εδάφους σε σταθερή βάση.

Πηγές που επικαλούνται σήμερα τα Νέα, αναφέρουν πως δεν πρόκειται να μάθουν και πολλά πράγματα οι Τούρκοι για τα Rafale με αυτή την κίνησή τους, καθώς αυτά αποκαλύπτονται στους πιλότους μόνο στην πράξη, στην εκπαίδευση στο ίδιο το αεροσκάφος και στις αποστολές στον αέρα». Και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είχε προσπαθήσει να μάθει τις ικανότητες των αμερικανικών F-35, μόλις πληροφορήθηκε ότι μπορεί να τα αποκτούσαν οι Τούρκοι, και εμείς καλέσαμε πιλότους που γνωρίζουν να πετούν τέτοια μαχητικά ή τα βάλαμε να συμμετέχουν σε ασκήσεις μας που λάμβαναν μέρος χώρες που τα διέθεταν, αλλά σίγουρα δεν γνωρίσαμε πολλά από τα μυστικά τους. Για την ιστορία πάντως η Άγκυρα δεν κατάφερε να προμηθευτεί τα F-35.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου