Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Νεκρή φώκια στην Αλόννησο: «Οργισμένοι οι κάτοικοι – Στιγματίζεται ένα ολόκληρο νησί»


Τι λέει ο πρόεδρος Mom για τον «Κωστή» 

Σοκ και αποτροπιασμός και από την νεκρή φώκια με ψαροντούφακο στην Αλόννησο.

«Είναι μια πράξη που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί έγινε. Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να τιμωρούνται οι ένοχοι», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πάνος Δενδρινός, πρόεδρος της Mom.

O πρόεδρος της εταιρείας μελέτης και προστασίας Μεσογειακής Φώκιας, μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο», αναφέρθηκε στην μακρά ιστορία της Αλοννήσου στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι διότι στιγματίζεται ένα ολόκληρο νησί. Ήταν η μασκότ του νησιού. Όλοι είχαν δει τη φώκια αυτή», είπε ο κ. Δενδρινός.

Αναφερόμενος στον «Κωστή» ο πρόεδρος της Mom τόνισε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο είδος φώκιας που ζει στη Μεσόγειο.

«Παγκοσμίως δεν υπάρχουν πάνω από 700 – 800 ζώα και στην Ελλάδα ζει το 50% του πληθυσμού. Άρα η χώρα μας έχει, στην ουσία, την ευθύνη για την προστασία του είδους. Και το Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές προστασίας αυτού του είδους. Εδώ και χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί τέτοιο φαινόμενο. Από όλες τις πλευρές είναι ένα ακατανόητο και λυπηρό γεγονός».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου