Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωργιάδης – κορονοϊός: Πόσοι θα πεθάνουν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση;

«Πραγματικά κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε»

Για την πορεία του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (13/9) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας φεύγει από την πανδημία. «Η οιονομία μας και η ζωή μας δεν πρόκειται να κλείσουν οριζόντια ξανά κατά κανένα τρόπο» επεσήμανε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός είπε «μπορεί κάποιο σχολείο να κλείσει μεμονωμένα βάσει απόφασης της υπουργού Παιδείας και της υγειονομικής επιτροπής, άλλα γενικά μέτρα δεν θα υπάρξουν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το ερώτημα δεν είναι αν φεύγει η χώρα μας από την πανδημία, φεύγει, το θέμα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν ή θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη. «Πραγματικά κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε» είπε.

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία φαίνεται να έχει κάποιες τάσεις αποκλιμάκωσης, αρά τα μέτρα μας φαίνεται να αποδίδουν, δυστυχώς αυτή η αποκλιμάκωση συνοδεύεται καθημερινά με πολλούς θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Πονάω ξέροντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, άλλα έπεσαν θύματα συνωμοσιολογίας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Κάνοντας ειδική αναφορά στις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών στη ΔΕΘ σχολίασε ότι έχει πάει σε αρκετές ΔΕΘ έχει δει διαδηλώσεις για πολύ σοβαρά θέματα πχ Πρέσπες, έχει δει διαδηλώσεις από κοινωνικούς εταίρους για τους μισθούς. «Το ότι έζησα τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, 500 από ‘δω, 1000 από ‘κει 2000 από κει κατά εμβολίου, δηλαδή ότι ένα επιστημονικό ζήτημα στα εργαστήρια των γιατρών μετατράπηκε σε πολίτικο ζήτημα. Δεν έγινε μια διαδήλωση έγιναν τρεις διαδηλώσεις, ρώτησα γιατί την αστυνομία και απάντησαν ότι αν γινόταν μια διαδήλωση θα πλακώσουν ο ένας τον άλλο. Μισιούνται μεταξύ τους. Ακροαριστεροί ακροδεξιοί και κάποιες υποομάδες» σημείωσε.

Γεωργιάδης: Τι είπε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι όταν την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης του αναμενομένου, «στην αντιπολίτευση είχαν περίπου λιποθυμήσει με το ρυθμό ανάπτυξης. Ποιο ήταν το σχόλιό τους; ”Αυτό σε τι αφορά τους Έλληνες πολίτες”; Η γραμμή άμυνας ήταν ότι δεν τους άφορα». «Το Σαββάτο ο Μητσοτάκης εξήγησε απλά το μείζον όταν η οικονομία, οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα του αναμενόμενου δε θα κερδίζει μόνο ο επιχειρηματίας στο τέλος όλοι οι Έλληνες έχουν να εισπράξουν» σημείωσε. 

«O κ. Ηλιόπουλος είπε: ”από την απαλλαγή του φόρου στις γονικές παροχές πόσοι κερδίζουν πάνω από τις 800.000 ευρώ”; έως 800.000 ευρώ είναι, δηλαδή το 98%… είναι κωμωδία να είσαι εκπρόσωπος Τύπου και να μην έχεις διαβάσει τα μέτρα» πρόσθεσε.

«”Λεφτά υπάρχουν”, γιατί τρέξαμε τις επιχειρήσεις τις εξαγωγές και τον τουρισμό μας καλύτερα του αναμενόμενου, και δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν για να έχει μεγαλύτερο εισόδημα για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή της ακρίβειας από το εξωτερικό για να κτίσουμε την αλλαγή νοοτροπίας με υποστήριξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός. 

«Στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν κερδίζουν όλοι οι Έλληνες; Υπάρχουν και μέτρα πιο εξειδικευμένα. Ήδη η ανεργία μας είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 10 ετών αλλά αυτό δε φτάνει», ανέφερε για τα μέτρα για τους νέους. Κορυφαίο μέτρο, που έχει περάσει λίγο στα ψιλά συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι το κίνητρο για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων με flat tax 15% για τρία χρόνια και έπονται και άλλα μέτρα για το μετασχηματισμό της οικονομίας. 

«Δεν θα γίνουν εκλογές» είπε κλείνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου