Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Πλεύρης: Σε δύο μήνες που η κόρη μου κλείνει τα 12 έτη θα σπεύσω να την εμβολιάσω

Κόντρα στη Βουλή για το θέμα των εμβολιασμών μεταξύ του υπουργού Υγείας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης

«Ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων, τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να αναλάβουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσιο βήμα τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών από το Κοινοβούλιο.

Όπως είπε το μέλος της κυβέρνησης, το 90% των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι.

«Τι άλλο στοιχείο χρειάζονται κάποιοι εδώ πέρα για να δείξουν τη σοβαρότητα που απαιτείται για τον εμβολιασμό; Αναφέρομαι σε όσους δίνουν την υπόνοια στον κόσμο ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ότι το εμβόλιο δεν είναι η λύση. Θα τα λέω κάθε φορά που έρχομαι».

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι σε δύο μήνες που η κόρη του κλείνει τα 12 έτη θα σπεύσει να την εμβολιάσει και απευθυνόμενος στους γονείς τους κάλεσε να πάνε και αυτοί στους παιδιάτρους και να ενημερωθούν, καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι απλά μια πράξη αλτρουϊσμού για την κοινωνία αλλά προστατεύει τα παιδιά μας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις αιτιάσεις του υπουργού, θεωρώντας πως απευθύνονται το κόμμα του, με αποτέλεσμα να επιτεθεί προς την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των εμβολιασμών, κάνοντας λόγο για «εκπόρνευση των νέων παιδιών», μετά την τροπολογία που δίνει δώρο 50 GB για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, σε όσους νέους εμβολιάζονται.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης των ΑΝΕΛ τόνισε πως «δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει τη μικροπολιτική στο ζήτημα των εμβολιασμών», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πως «δεν μου αρέσει να μου κουνάτε το δάχτυλο με αυτό το ύφος όταν η κυβέρνηση αυτή είχε τέτοια στήριξη στη πανδημία, απ’ όλη σχεδόν την αντιπολίτευση. Σας στηρίξαμε, κάναμε ξεκάθαρη τη θέση μας υπέρ του εμβολιασμού».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Πλεύρη του είπε πως πριν από 10 χρόνια είχε τοποθετηθεί υπέρ της απαγόρευσης νοσηλείας στο δημόσιο σύστημα υγείας στους πρόσφυγες. «Είναι απαράδεκτο να λέει ο υπουργός στους γιατρούς ξεχάστε τον όρκο του Ιπποκράτη! Ανακαλέστε γιατί κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δεν θα ήταν υπουργός έχοντας κάνει τέτοιο ατόπημα», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του κατά των ιδιωτών στο σύστημα υγείας.

«Μου έκανε εντύπωση πως η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα! Αυτό έπρεπε να σας προβληματίσει», απάντησε με ο κ. Πλεύρης και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο τόνισε: «θα μπορούσατε να βάλετε τους συνεργάτες σας να ψάξουν τη δήλωση αυτή, το 2016 αναφέρθηκα ότι άλλο πράγμα ήθελα να πω! Δεν λέω να το δεχθείτε, αλλά μην είστε ανακριβείς! Δεν το γνωρίζατε, τώρα το γνωρίζετε! Πριν αναφέρεστε σε πολιτικό αντίπαλο πείτε σε συνεργάτες σας να διαβάζουν καλύτερα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου