Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Χρησιμοποιούσε σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου

Πλαστά πιστοποιητικά νόσησης μοίραζε ένας γιατρός του Δρομοκαΐτειου σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. 

Ειδικότερα, ο γιατρός, όπως ανακάλυψε η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων, έβγαζε θετικά τεστ για κορονοϊό σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν εκεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Η δράση του γιατρού και πώς ανακαλύφθηκε

Ο εν λόγω γιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία, στις 30 Ιουλίου βγήκε θετικός ο ίδιος σε τεστ για τον κορονοϊό και έβγαλε θετικό τεστ και σε δύο ακόμα άγνωστα άτομα από  το νοσοκομείο.

Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στο γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό  για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή  μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα, συγκέντρωσαν στοιχεία, διέταξαν ΕΔΕ και θα παραπέμψουν την υπόθεση στην Εισαγγελία.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου