Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους και μάσκες

Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση

Την άποψη ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να γίνουν μόνο με εμβολιασμένους στο κοινό και οι μαθητές να παρελάσουν με μάσκες εξέφρασε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις.

Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στους εμβολιασμένους, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους. «Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει “γιατί να εμβολιαστώ;”»

Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση

Με αφορμή το μήνυμα ενός τηλεθεατή που είναι ανοσοκατασταλμένος και ρωτούσε για την τρίτη δόση, ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κάθετος ότι θα έπρεπε να την έχει ήδη κάνει.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το εξάμηνο αφορά τους υγιείς, καθώς για τόσο διάστημα έχουν υψηλή προστασία. «Δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν την κάνει νωρίτερα. Οι ανοσοκατασταλμένοι είναι μια ειδική κατηγορία» εξηγεί.

Σημείωσε, δε, πως τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή μπορεί να μην έχουν αναπτύξει την ίδια ανοσία με έναν υγιή και γι’ αυτό πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση άμεσα.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν συμπέσουν τα δύο εμβόλια. «Το εμβόλιο μαζί με τις μάσκες και τις αποστάσεις σχεδόν εξαφάνισε τη γρίπη» κατέληξε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου