Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Στη Μύκονο η θρυλική «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση

Ενοικιάζεται προς 850.000 ευρώ την εβδομάδα

Στην Μύκονο έχει αγκυροβολήσει την τελευταία εβδομάδα η θρυλική «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση. 

Η θαλαμηγός μήκους 99 μέτρων και πλάτους 11 μέτρων, όπου φιλοξενήθηκαν όλοι οι VIPs του 20ού αιώνα, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και την Μέριλιν Μονρόε ως τον Φρανκ Σινάτρα και την Μαρία Κάλλας, έχει δεχτεί εκτεταμένο «λίφτινγκ» και ενοικιάζεται, σύμφωνα με το mykonoslive.tv, για κρουαζιέρες προς 850.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το θρυλικό γιοτ έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος. Αρχικά ήταν φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού και συμμετείχε σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ωνάσης αγόρασε το σκάφος και το μετέτρεψε σε πολυτελή θαλαμηγό.

«Christina O»: Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο

Σήμερα, 78 χρόνια μετά την ναυπήγησή του, το «Christina O» όπως πλέον είναι το όνομά του, περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες και 42 άτομα πλήρωμα. Η σουίτα 80 τετραγωνικών όπου ξεκουραζόταν ο Έλληνας κροίσος βρίσκεται στον επάνω όροφο, ενώ η σπειρωτή σκάλα με την επίχρυση κουπαστή την συνδέει με τις 18 καμπίνες που βρίσκονται στον κάτω όροφο και φέρουν ονόματα ελληνικών νησιών. Ξεχωρίζουν το σαλόνι «Μαρία Κάλλας» με το πιάνο και τα πορτραίτα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας και η βιβλιοθήκη «Winston Churchill» με πολυτελείς καναπέδες, πολυθρόνες και την προτομή του Άγγλου πολιτικού. Τα πατώματα είναι στρωμένα με μάρμαρο, στους τοίχους βλέπεις αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol, ενώ τα σκαμπό του μπαρ είναι φτιαγμένα από δέρμα φάλαινας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου