Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Διαμαρτυρία υγειονομικών στην Αμαλίας για τις αναστολές εργασίας – «Δώστε μας τις θέσεις μας να σώσουμε ζωές»

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Κορονοϊός: Διαμαρτυρία υγειονομικών στην Αμαλίας για τις αναστολές εργασίας – «Δώστε μας τις θέσεις μας να σώσουμε ζωές»

Συγκέντρωση στην Αμαλίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι υγειονομικοί αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στην συνέχιση της αναστολής εργασίας τους.

Περίπου 200 με 300 άτομα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο επί της Αμαλίας, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομικη δύναμη.

Οι συγκεντρωμένοι υγειονομικοί φωνάζουν συνθήματα όπως «Δώστε μας τις θέσεις μας να σώσουμε ζωές» και «Πάρτε πίσω τις αναστολές».

Σημειώνεται ότι υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είπε, μεταξύ άλλων, χθες Τρίτη 2/11 στις έκτακτες ανακοινώσεις ότι παραμένει έως και το τέλος του χρόνου το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε για μία ακόμη φορά, ότι σ’ αυτή τη φάση της πανδημίας έχουμε μία ειδοποιό σημαντική διαφορά και αυτή είναι το εμβόλιο, καθώς «φαίνεται πως κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους για βαριά νόσηση και εισαγωγή στην ΜΕΘ». Επισήμανε επίσης ότι πάνω από το 80% όσων νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Newsbeast

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου