Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός – νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων με 8.000 αστυνομικούς και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας

Στο στόχαστρο μπαίνουν πρώτα μπαρ, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ - Όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Σε ισχύ τίθενται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με φόντο την πανδημία που καλπάζει και τους αριθμούς των νεκρών και κρουσμάτων στη χώρα μας που έχουν εκτοξευτεί (16.019 νεκροί και 760.592 κρούσματα με βάση τα στοιχεία του πανεπιστημίου John’s Hopkins).

Από το Σάββατο λοιπόν η κυβέρνηση επιστρατεύει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, 8.000 αστυνομικούς και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπoυργειου Ανάπτυξης προκειμένου να είναι βέβαιη ότι τηρούνται τα μέτρα στο ακέραιο. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Οι Αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία. Υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Κορονοϊός – νέα μέτρα: Τα καταστήματα που μπαίνουν στο στόχαστρο

Σε πρώτο στάδιο αυτό το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές λιανικής πώλησης, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σούπερ ρμάρκετ και γενικότερα σε σημεία υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Σε δεύτερο στάδιο οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σε κομμωτήρια. Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές «δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή το πρώτο 24ωρο, με πολλά πρόστιμα (διπλασιασμένα μάλιστα) και 15μερα λουκέτα». Οι έλεγχοι θα γίνονται με αυστηρή επιλογή των στόχων, γρήγορα και με μεγαλύτερες ομάδες ελέγχων (σφράγισμα εισόδων – εξόδων) για να γίνει γρήγορα έλεγχος και να μην υπάρχουν διαρροές.

Ξεκαθαρίζεται ότι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.


Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες και φαρμακεία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου