Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Την ίδια ώρα, στον νομό Τρικάλων έπεσε και το πρώτο χιόνι

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, μάλιστα, από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολλή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της Καστροσυκιάς, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο σε επιχείρηση στην Καστροσυκιά

Εξάλλου, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 3ημερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά. Από νωρίς το πρωί, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Καταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα

Τοπικές καταπτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι και σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

Προβλήματα από την συνεχή βροχόπτωση και τον δυνατό άνεμο στην περιοχή της Αργιθέας

Πρώτα χιόνια στον νομό Τρικάλων

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα, πάντα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές του νομού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού επίσης.

Επισημαίνεται πως η κυκλοφορά των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλα Καλύβια- Μαγούλα είχε διακοπεί νωρίτερα. Εννέα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου