Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Τζανάκης: Γύρω στις 20 Ιανουαρίου η κορύφωση – Πάμε για 13.000 κρούσματα

Παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία προτείνει ο καθηγητής

Την εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12.000 -13.000 κρούσματα κορονοϊού αυτές τις ημέρες εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και πρόσθεσε ότι «η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου».

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει».

«Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ 15ήμερου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. 

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Εάν δεν είχαμε την Όμικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε τέλος να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς «με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου