Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται τη λήψη νέων μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη θα προηγηθούν, θα γίνουν δηλαδή στις 5 το απόγευμα.

Τα μέτρα θα στοχεύουν στο να βάλουν «φρένο» στον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ δεν είναι σαφές αν τα μέτρα θα ισχύουν πριν ή μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι – Το καλό και το κακό σενάριο

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα. Το καλό σενάριο αναφέρει ότι στα μέτρα θα περιλαμβάνονται ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 23:00 ή το αργότερο τα μεσάνυχτα, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες. Επίσης, εξετάζεται η απαγόρευση ορθίων στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Επίσης, δεν αποκλείεται να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας και αποστάσεων στους εσωτερικούς χώρους.

Το κακό σενάριο περιλαμβάνει την απαγόρευση της μουσικής. Και στην εστίαση θα είναι υποφερτό αλλά στα κέντρα διασκέδασης θα είναι αντίστοιχο με λουκέτο.

Για τα γήπεδα το καλό σενάριο περιλαμβάνει την μείωση πληρότητας. Το κακό θα απαγορεύει την διεξαγωγή αγώνων με θεατές.

Την ίδια στιγμή στις 12 ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πανδημία και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά, αλλά, όπως ξεκαθάρισε, όλα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Είμαστε σε μια περίοδο που η μετάλλαξη Όμικρον τείνει να είναι επικρατούσα», είπε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πρόσθεσε: «Όμως καθώς βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς διότι η εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να φρενάρουμε την εξάπλωση της Όμικρον για να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα υγείας να πάρει κάποιες ανάσες».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου