Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Βίκυ Πρωτογεράκη για Φιλιππίδη – Λιγνάδη: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν πέσει σε αυτά τα αδικήματα»

"Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φωτεινό άτομο. Αυτή την πλευρά του δεν την γνώριζα εγώ, ποτέ και δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. 

Θα τον υπερασπιζόμουν", λέει η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε στο Πρωινό για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Η ηθοποιός, ανέφερε αρχικά τα εξής:

«Το νόημα της φυλακής είναι να σωφρονιστείς και να επανενταχθείς σε αυτή την κοινωνία. Όχι να σε φτύνουν κάτω, να σε θέλουν κάτω και να μη σηκωθείς ποτέ.

Σε κάποιους κακοφάνηκε που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης θεατρικό μέσα στη φυλακή. Πολύ καλά έκανε. Γιατί έχουν μπει μέσα αυτοί οι άνθρωποι; Για να σωφρονιστούν δεν έχουν μπει; Το θεατρικό παιχνίδι και η δύναμη της τέχνης δεν είναι ένας τρόπος για να σε κάνει να επανενταχθείς και να φύγεις από αυτό το σκοτάδι;

Εγώ τον γνώριζα τον Πέτρο από μικρό παιδί, δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά, η κάθε κοπέλα, η οποία μπορεί όντως να φοβήθηκε και να το εισέπραξε έτσι, είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Ο κάθε άνθρωπος δεν εισπράττει το ίδιο μια συμπεριφορά. Κάποιος μπορεί να φοβηθεί πολύ και να θεωρήσει ότι όντως εκείνη την ώρα κινδυνεύει. Αυτό είναι προσωπικό από ένα σημείο και μετά. Το θέμα είναι το εξής: έγινε ή δεν έγινε η πράξη;

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα έχουν λίγο τραβηχτεί, ότι δεν πρέπει να είναι έτσι, Μπορεί να είναι κάπου ενδιάμεσα, αλλά επειδή τον ξέρω σαν άνθρωπο και είναι παρορμητικός, δεν είναι ο κλασικός εγκληματίας, ο οποίος βιάζει κατ’ εξακολούθηση».

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Βίκυ Πρωτογεράκη είπε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φωεινό άτομο. Αυτή την πλευρά του δεν την γνώριζα εγώ, ποτέ και δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. Θα τον υπερασπιζόμουν. Αν μου το ζητούσε θα το έκανα γιατί ήξερα τον πατέρα του, τον είχα δάσκαλο και τον θεωρούσα πνευματικό μου πατέρα και λόγω του ιδίου θα τον υπερασπιζόμουν».

Δειτε το βιντεο εδω

«Μέσα μου συνειδησιακά και βάσει αυτών των ανθρώπων που είχα γνωρίσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν πέσει σε αυτά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έχω διαβάσει τις δικογραφίες και δεν ξέρω», σημείωσε η Βίκυ Πρωτογράκη και στην ερώτηση αν θα υπερασπιζόταν τα θύματα, δήλωσε:

«Αν έβρισκα ότι αυτές οι κατηγορίες βασίζονται κάπου, έχουν ένα έρεισμα, θα τα υπερασπιζόμουν. Αν είναι κάτι που θα πήγαινα στο δικαστήριο και θα γινόμασταν ρεζίλι, γιατί η άλλη πλευρά θα μας αποδείκνυε ότι όλα αυτά που λέμε δεν υφίστανται, θα το σκεφτόμουν».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου