Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Οι γονείς των τριών κοριτσιών που πέθαναν μιλάνε για πρώτη φορά

«Ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει, έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς, μέχρι να γυρίσουν είχε καταλήξει»

Για πρώτη φορά οι γονείς της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, μιλούν στις Αλήθειες με τη Ζήνα και περιγράφουν όσα έγιναν. Υπενθυμίζουμε ότι ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της

«Το 2013 γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ένα παιδί υγιέστατο μέχρρι τη μέρα που έπαθε την πρώτη της ανακοπή. Το 2015 γεννιέται η Μαλένα, μέχρι το 2019 είχε κάποια προβλήματα, όπως όλα τα παιδάκια. Κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ξαφνικα ξυπνάει και έχει πρησμένους λεμφαδένες δεξιά. Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα» λέει η μητέρα στην κάμερα.

Δειτε το βιντεο εδω 

Και συνεχίζει: «Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Έκανε μόνο μία χημειοθεραπεία 23 ώρες πριν καταλήξει και τελικά ξαφνικά κατέληξε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Έγινε νεκροψία, έγιναν τοξικολογικές βγήκαν καθαρές και έγιναν οι ιστολογικές και μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια. Βάσει γιατρών δεν ήταν εμπεριστατωμένο. Και έτσι κινηθήκαμε νομικά βάσει του πορίσματος».

Καταλήγοντας η μητέρα είπε: «Ήταν ένα παιδί που έτρωγε, έπαιζε, χόρευε. Ξαφνικά κοιμόταν ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς μέχρι να γυρίσουν είχε καταλήξει»

Δειτε το βιντεο εδω 

Για την Ίριδα: Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα

Η μητέρα μίλησε και για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους, την Ίριδα.

«Γεννήθηκε το 2021, ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι. Σε μια επίσκεψη σε παιδίατρο άκουσε φύσημα. Πήγαμε σε καρδιολόγο, δεν βρέθηκε κάτι. Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανί με αίμα. Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα”.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου