Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Σοκαριστική μαρτυρία από το Χάρκοβο: «Ακούμε αεροπλάνα, δεν ξέρουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι»

«Με κυριεύει ο φόβος»

Τις συγκλονιστικές στιγμές που ζει στο Χάρκοβο όπου βρίσκεται περιγράφει κάτοικος της πόλης ενώ σε εξέλιξη είναι για όγδοη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Ακούμε αεροπλάνα, δεν ξέρουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Είναι η όγδοη ημέρα που ξυπνάμε και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τους βομβαρδισμούς. Ακούμε τρομερούς ήχους από αεροπλάνα και ρουκέτες και δεν καταλαβαίνουμε εάν θα πετύχουν το σπίτι μας. Ταρακουνιούνται οι τοίχοι, σπάνε τα παράθυρα.

Οι φίλοι μου στο άλλο μέρος της πόλης δεν έχουν πια σπίτι και έξω είναι χειμώνας…» λέει στην εκπομπή «ΜΕGA Καλημέρα» η Εύα Κασομούλη, η οποία μετακόμισε στο Χάρκοβο όταν ήταν επτά χρονών.

Περιγράφωντας τις στιγμές που οι βομβαρδισμοί εντείνονται η ίδια λυγίζει και επισημαίνει πως αναγκάζεται να καταφύγει μαζί με την οικογένειά της στο υπόγειο του σπιτιού τους.

«Είχα βγει προχθές και είχε ατελείωτες ουρές… Σε ένα σούπερ μάρκετ δεν βρήκα σχεδόν τίποτα. Πήγαμε σε ένα κρεοπωλείο και κάτσαμε 30 με 40 λεπτά. Με κυριεύει ο φόβος, αλλά καταλαβαίνεις ότι εάν δεν βγεις τώρα και δεν αγοράσεις κάτι, δεν ξέρεις πότε θα ξαναμπορέσεις να βγεις και εάν θα έχει προμήθειες» σημειώνει.
Στα καταφύγια οι κάτοικοι του Ντόνετσκ

Στο Ντόνετσκ οι κάτοικοι της πόλης βιώνουν μια εφιαλτική εβδομάδα.

Η Βερόνικα Ιλίνα η οποία βρίσκεται στην περιοχή ενώ η κόρη της έχει αποκλειστεί στο Κίεβο τονίζει στο Mega πως κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού της και φοβάται.

«Οι άνθρωποι περιμένουν ειρήνη… Οχτώ χρόνια περιμένουμε» λέει η Βερόνικα Ιλίνα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου