Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Αλέξης Κούγιας: «Αυτοκριτική στην κοινωνία όταν ο εκλεκτός Λιγνάδης θεωρείται βιαστής»

Όσα υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ξεκίνησε η δίκη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στις κάμερες.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «ήδη έχουν δοθεί δείγματα ότι θα γίνει μια υποδειγματική δίκη.

Από την πλευρά μας έγινε μια επιλογή ενόρκων που, όσο το δυνατόν περισσότερο, αντιληφθήκαμε πως είναι επαρκείς γιατί είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία επιλογής ενόρκων. Δεν γνωρίζεις ποια είναι η προσωπικότητα της, κατά τεκμήριο θεωρούνται επίλεκτοι Έλληνες πολίτες και η διαδικασία της επιλογής τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη».

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει μια δίκη που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να ηρεμήσει γιατί τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια τεράστια αναστάτωση όσον αφορά την ηθική της ελληνικής κοινωνίας. Υπήρξε ένας βομβαρδισμός αποκαλύψεων βιασμών μετά την ετεροχρονισμένη με καθυστέρηση δεκαετιών καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου. Έγινε πολιτική εκμετάλλευση αυτής της καταγγελίας και ελπίζω η κυρία Μπεκατώρου να μην εμφανιστεί αύριο ως υποψήφια βουλευτής από απλή αθλητής. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη διαδρομή ενός έθνους που καθορίζουν την ποιοτική του εξέλιξη. Για μένα αυτή η δίκη Λιγνάδη, ενός επίλεκτου μέχρι την ημέρα που καταγγέλθηκε, σκηνοθέτη, ηθοποιού, ανθρώπου των Τεχνών και επιλεγέντος ως αρίστου από την κυβέρνηση να διευθύνει τον πλέον ευαίσθητο χώρο της Τέχνης, το Εθνικό θέατρο».

Δειτε το βιντεο εδω 

«Ξαφνικά αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία ότι αυτός, ο εκλεκτός των εκλεκτών και άριστος των αρίστων, είναι ένας κοινός βιαστής, καταλαβαίνεται ότι δημιουργεί και ένα πρόβλημα αυτοκριτικής στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου