Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου – Με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι

Οδηγείται στην ανακρίτρια - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακρίτρια. Η 33χρονη φορούσε κουκούλα, είχε το κεφάλι σκυμμένο και μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα σε κλοιό αστυνομικών.


Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες πολιόρκησαν την κατηγορούμενη που πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια.

Αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια προκειμένου όπως εκτιμάται, να λάβει προθεσμία για την απολογία της.

Οι πρώτες εικόνες απο το NewsbeastΦωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι η ουσία κεταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στο άτυχο παιδί, ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στην σύλληψη της νεαρής μητέρας.

Ο διάλογος με τον Απόστολο Λύτρα πριν την ανακοινώσει ότι παραιτείται

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας. Στη συνομιλία τους η 33χρονη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να τη ρώτησε ο δικηγόρος τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη» αναφέρει σε σχετική με την αποχώρησή του από την υπόθεση ανακοίνωση ο Απόστολος Λύτρας.

«Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» συμπληρώνει ο δικηγόρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου