Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Οικονόμου: Σύντομα θα ανακοινωθεί οριζόντια στήριξη για τα νοικοκυριά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την τοξικότητα του με απίθανα ψέματα»

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του νέου πακέτου στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα των ανατιμήσεων της ενέργειας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επισήμανε ότι σύντομα θα υπάρξει πολύ σημαντική και ουσιαστική οριζόντια παρέμβαση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την τοξικότητα του με απίθανα ψέματα. Για εμάς αντίπαλος είναι οι ανατιμήσεις και προτεραιότητα οι δραστικές απαντήσεις. Τα νέα μέτρα θα αποφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος, οριζόντια για όλες και όλους χωρίς εξαιρέσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το από πού θα αντληθούν οι πόροι για τις νέες παρεμβάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού για την υπερφορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας, θα χρησιμοποιήσουμε όσα εργαλεία είχαν αξιοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα αλλά και επιπλέον πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου